otsikko

Leaviadering ox

KUOLLUT 8.9.2012

Virallinen nimiLeaviadering ox RekisterinumeroVH12-003-0756
RotuArabialainen täysiverinen (DOM) Säkäkorkeus155cm
Sukupuoliori ♂ Ikä21v 07/12
Syntymätiedot17.5.2008 Ikääntyminenn. 2kk=1a (aiemmin n. 3kk=1a)
Väri ja merkitrautias
Kasvattajaevm Painotuswesternpainotteinen
OmistajaTinúvel VRL-05594 / suurtalli Daydream Koulututastokaikki

Saavutukset

Näyttelypalkinnotei palkintoja
Ei mainittavia saavutuksia.


Luonnekuvaus

Ady on rauhallinen, ihmisystävällinen ja mielellään ratsutöitä tekevä ori, jonka kanssa ei tule ongelmia, muuta lukkojen ja solmujen kanssa. Rautias on oppinut kahlekuninkaan jalon taidon, ja jos saa olla hetken yksinään, ei kulu kauaakaan kun ori jo tassuttelee leppoisasti tallipihalla miettien mitäs seuraavaksi tekisi. Kuitenkin huolellisella sitomisella ja tuplalukoilla karsinan ovessa pysyy tämäkin ukko siellä missä pitääkin.
Hoidettaessa Ady seisoo rauhassa aloillaan, seuraa hiljaa hoitajan toimia eikä ala vastarintaan missään vaiheessa. Kaviot nousevat nätisti, eikä varusteiden laitto tuota mitään ongelmia. Myös pesutilanteet hoituvat ongelmitta, ja taluttaessa rautias kävelee reippaasti vierellä, seuraten ympäristöä valppaasti, kuitenkin pysähtyen pyydettäessä.

Kuten olettaa saattaa, myös ratsastaminen sujuu kuin ruusuilla tanssisi.Ori on utelias ja oppii mielellään uutta, kuuntelee ratsastajan antamat pienimmätkin avut ja jos avut ovat epäselvät, alkaa rautias omatoimisesti ehdotella liikkeitä minkä avut ovat vähän samansuuntaiset. Joustava ja pehmeä askel on miellyttävä istua, ja Adyllä on mukavan maanläheiset liikkeet. Rautias kantaa itsensä eikä ala nojailemaan kuolainta vasten missään tilanteessa. Tutulla ratsastajalla ori tuntuu lukevan ajatukset, eikä sille tarvitse kertoa kahta kertaa mitä pitää tehdä. Ady ei arkaile tutustua uusiin asioihin, ja saa olla aika hurja tilanne että ori lähtee säpsymään, saati riehumaan itsekseen.
Englantilaisista lajeista ori ei niinkään välitä, mutta eri westernluokat ovat sille mieleen. Rautias nauttii eniten rauhallisista ja tarkkuutta vaativista trail ja western riding-luokista, mutta myös reiningit ja muut menevät mallikkaasti läpi. Ady onkin malliratsu luokkiin, missä tuomarit arvostelevat hevosen kuuliaisuutta ja mielekästä työntekoa.
Maastoilut sujuvat useimmiten rauhallisissa merkeissä, mutta kyllä oristakin irtoaa pyydettäessä (ja etenkin keväisin) vauhtia vaikka muille jakaa peltolaukoilla. Ryöstämistä ei voi ajatellakkaan missään tilanteessa, eikä puskista pyrähtelevät linnut saati vastaan huristelevat autot aiheuta paniikinomaista pakoreaktiota.

Tiivistettynä Ady on itse rauhallisuus, se tekee ihmisen kanssa töitä mielellään ja on kaikin puolin mallioppilas.

Luonne © Taffel


Sukutaulu

i. Fall Out Boy ox EVM
» ox (DOM), rt, 153cm
ii. EVM
» ox
iii. EVM
iie. EVM
ie. EVM
» ox
iei. EVM
iee. EVM
e. Tamburine ox EVM
» ox (DOM), rt, 157cm
ei. EVM
» ox
eii. EVM
eie. EVM
ee. EVM
» ox
eei. EVM
eee. EVM

Jälkeläiset

Leaviadering ox on satunnaisessa jalostuskäytössä ja käytettävissä silloin tällöin myös muiden tallien tammoille. Lisää tältä sivulta.

nsh01.08.2010DD Belluse. Yolanda
ox28.08.2010Freezing Lotus al Daydream oxe. Freezing Heart ox
ox08.10.2010My Biggest Hero al Daydream oxe. Working Class Hero ox
ox16.02.2011Freezing Liar oxe. Freezing Veleda al Daydream ox
qox15.10.2011DD Tatume. Together In Death


Kilpailukalenteri

Näyttelyt

00.00.0000kutsujaosluokka, tuom. ?sijoitus

VPA - villit kilpailut

Vain sijoitukset!

11.09.2010kutsuVPAReining1/12


Ulkoasu © Veikkalay 2009, kuva © vapaastikopiointisivusto Allow » Sivun alkuun
Tämä on virtuaalihevonen - This is a sim-game horse » Vieraskirja, E-mail

This site is hosted for free by Freewebs.com

Lisätietoja

» Täyttänyt 3v 14.02.2009