Rautkymi


Melancholy 5594

Nimi Melancholy 5594 "Mel" Rekisterinumero VH13-244-0001
Rotu, skp georgian grande (50% sdb), ori Kasvattaja Tinúvel VRL-05594 / Rautkymi
Säkä, väri 152cm, musta (Ee/aa) Omistaja Tinúvel VRL-05594 / Rautkymi
Syntymäaika 03.08.2013 GB Painotuslaji valjakkoajo
Ikä, ikääntyminen 11v (03/15)*, n. 2kk=1a** Koulutustaso VALJ. noviisi

KUOLLUT 09.03.2015


©

- Virtuaalihevonen / a SIM-game horse
- * 3v 03.11.2013 / ** 3v asti n. 1kk=1a

- Ei saavutuksia

Luonnekuvaus

Mel on erittäin sosiaalinen kaveri, joka tykkää rapsuttelusta ja harjauksesta. Hoidettaessa ori on melko leppoisa ja seisoskelee kiltisti paikoillaan. Valjastaessakaan minkäänlaisia ongelmia harvemmin ilmenee.

Taluttaessa taluttajan ollessa yhtään epävarmempi ori rupeaa steppailemaan ja huutelemaan tammoille. Päättäväisemmän taluttajan kanssa tyytyy yleensä käyttäytymään melko kiltisti ja esimerkillisesti, vaikka silloin tällöin voikin hieman yrittää huudella ja esiintyä tammoille.

Mel on töissä aina täysillä mukana, ja onkin ajaessa melko toimiva ja yritteliäs. Oriin keskittymiskyky saattaa hieman herpaantua tammojen ollessa lähistöllä, mutta muuten ori ei juurikaan häiriinny ympäristön häiriötekijöistä.


Sukutaulu

i. Amor Vincit Omnia
VH12-046-0122 / m ic (B), 149cm
PP-MVA
ii. Amor Victorious
evm / m ic (B), 150cm
iii. Amor
iie. Golden
ie. Airlann
evm / m ic (B), 149cm
iei. Celt
iee. Hibernia
e. Stirrer
VH12-016-0013 / rt sdb, 153cm
ei. Godfrey
evm / rt sdb, 155cm
eii. Roland
eie. Stacy
ee. Deirde
evm / rt sdb, 153cm
eei. Boris
eee. Chloe

isälinja Amor Vincit Omnia / emälinja Stirrer

Amor Vincit Omnia on komea tukkajumala. Tämä musta, kilttiluonteinen ori on valjakkopainotteien, ja sillä on sijoituksia painotuslajistaan. Tämän lisäksi ori on menestynyt myös näyttelykentillä, ja saavuttanut PP-MVA arvonimen.

Amor Victorious menestyi nuoruusvuosinaan valjakkoajon vaativissa luokissa omistajansa, yhdysvaltalaissyntyisen Jessica Bryarin kanssa. Jessican kiinnostuessa enemmän kouluratsastuksesta, myös "Victor" vaihtoi ammattia valjakkohevosesta kouluratsuksi. He kilpailivat helpoissa koululuokissa viitisen vuotta melko tasaisella menestyksellä. Victor oli luonteeltaan melko kiltti, joskin sillä oli melkoiset kahlekuninkaan lahjat, ja orin perässä joutuikin juoksemaan harva se päivä sen lähtiessä omille teilleen tarhasta tai tallista. Aiemmin valjakkoajossa kilpaillut Airlann-tamma ostettiin Bryarien perheeseen kakkoshevoseksi. Airlannin päätettyä kilpauransa parin vuoden jälkeen, se astutettiin kahtena peräkkäisenä vuonna Jessican toisella kilpahevosella, "Victorilla". Amor Vincit Omnialla onkin vuotta vanhempi täyssisko, joka elelee tällä hetkellä kotitilallaan Bryarien hoivissa.

Victorin isä Amor oli kotiseudullaan tunnettu valjakkolahjakkuus. Hyväkäytöksinen ori myytiin myöhemmin Saksaan. Victorin emä Golden omasi nimensä mukaan kultaisen luonteen. Nuoruutensa valjakkoajossa menestynyt tamma varsoi kilpauransa jälkeen muutaman varsan, jonka jälkeen se teki vielä pitkän uran harrasteratsuna. Celt oli lähinnä harrastetason kilpahevonen, jonka kanssa kilpailtiin mm. helpoissa koulu- ja valjakkoluokissa. Kilttiluonteinen ja kaunis Hibernia oli puhtaasti harrastehevonen.

Stirrer on askellajipainotteinen raudikkotamma. Sen kilpailumenestys on erittäin vaatimatonta. Mel on tamman ensimmäinen varsa.

Jälkeläiset

- Mel periyttää miellyttävää luonnetta. Oriin jälkeläiset soveltuvat parhaiten valjakkoajoon.

- 06.01.2015 gg-t. Ramya Nightwalker / e. Ramya Nightdoom


Kilpailukalenterit

Kilpailukausi 2013 / vain sijoitukset
- Ei kilpaillut

Päiväkirja

- Ei merkintöjä


Ulkoasu © M Layouts, kaikki muu © Tinúvel ellei toisin mainita -- virtuaalitalli / a SIM-game stable